Firmatur til eksotiske og magiske Svalbard

Svalbard er en unik destinasjon for de helt spesielle opplevelsene på firmaturer, konferanser, møter eller jubileum. På verdens nordligste og eksotiske møtested kan man kombinere faglig opplegg med fantastiske naturopplevelser. De råe omgivelsene legger til rette for samarbeid og samhold, og alt kan skreddersys etter ønsket ambisjonsnivå.

Svalbard er det arktiske nord som du alltid har drømt om, 1050 km fra på Nord Polen. De artiske, eksotiske og råe omgivelsene trigger eventyrlysten og utforskertrangen i en.

Svalbard er stedet for dramatiske snø-druknet topper og breer, enorme isfjell og rå uberørt natur. Unike årstider med artiske netter, nordlys, sjarmerende mørketid og med evigvarende sollys på sommeren, blir det hele en helt magisk. En av Europas siste store villmarksområder, et sted med flere isbjørner enn mennesker og ikke minst mangfoldige ekspedisjoner og polareventyr.

Opplevelser på Svalbard

Svalbards polare klima, unike dyreliv, ville natur og gamle gruvelandsbyer fascinerer. Longyearbyen er et fantastisk utgangspunkt for mange spennende turer med båt, kajakk, snøskuter og hundespann. Du kan også vandre eller gå på ski, og om sommeren og høsten kan du kombinere fotturer med båttransport.

Smaken av Svalbard – mat og drikkeopplevelser 78 grader nord

Matopplevelsene på Svalbard er viden kjent, enten du ønsker de i en gruverarbeiders- eller funksjonærs omgivelser eller en unik matopplevelse ute i villmarken. Maten er preget av nordiske matvarer med innslag av råvarer fra Svalbard og arktis. Det samarbeides året rundt med vilt og sjømat fra overvintrende fangstmenn på Austfjordneset i Indre Wijdefjorden.

På Svalbard finner du også Nord- Eurpoas største vinkjeller med 20.000 flasker og 1300 titler. Det finnes også et usedvanlig godt utvalg champagne, hele 70 ulike sorter i verdens nordligste “champangebar”. I det gamle polutsalget, hvor gruvarbeiderene og og funksjonærer hentet sine tilmålte kvoter alkohol,  kan det arrangeres champangesmaking. De produsere også sin egen øl på Svalbard. En smaking her er også å anbefale, samt få høre hvordan det er å drive et bryggeri på 78 grader nord.

Visst du at: En av restaurantene på Svalbard har isbjørnskinnet av en isbjørn som ble skutt like ved. Denne bjørnen ble servert og det ene låret ble helstekt og transjert ute i restauranten til piano musikk, mens gjestene sang Bjørnen sover.

Ta kontakt med Event.no for tips og skreddersøm av firmatur, jubileum eller konferanse til Svalbard.

Flere ideer