Firmatur til eksotiske og magiske Svalbard

Svalbard er en unik destinasjon for de helt spesielle opplevelsene på firmaturer, konferanser, møter eller jubileum. På verdens nordligste og eksotiske møtested kan man kombinere faglig opplegg med fantastiske naturopplevelser. De rå omgivelsene legger til rette for samarbeid og samhold, og alt kan skreddersys etter ønsket ambisjonsnivå.

Svalbard er det arktiske nord som du alltid har drømt om, 1050 km fra Nord Polen. De artiske, eksotiske og rå omgivelsene trigger eventyrlysten og utforskertrangen.

Svalbard er stedet for dramatiske snødruknet topper og breer, enorme isfjell og rå uberørt natur. Unike årstider med artiske netter, nordlys, sjarmerende mørketid og med evigvarende sollys på sommeren, blir det hele en helt magisk opplevelse. En av Europas siste store villmarksområder, et sted med flere isbjørner enn mennesker, og ikke minst mangfoldige ekspedisjoner og polareventyr.

Opplevelser på Svalbard

Svalbards polare klima, unike dyreliv, ville natur og gamle gruvelandsbyer fascinerer. Longyearbyen er et fantastisk utgangspunkt for mange spennende turer med båt, kajakk, snøskuter og hundespann. Du kan også vandre eller gå på ski, og om sommeren og høsten kan du kombinere fotturer med båttransport.

Smaken av Svalbard – mat og drikkeopplevelser 78 grader nord

Matopplevelsene på Svalbard er viden kjent, enten du ønsker dem i gruve –  og funksjonærarbeiders omgivelser, eller en unik opplevelse i villmarken. Maten er preget av nordiske matvarer med innslag av råvarer fra Svalbard og Arktis. Godt samarbeid året rundt med erfarne fangstmenn, gjør at man alltid har tilgang til fersk vilt og sjømat.

På Svalbard finner du også Nord- Eurpoas største vinkjeller med 20.000 flasker og 1300 titler. Det finnes også et usedvanlig godt utvalg  av champagne, hele 70 ulike sorter i verdens nordligste “champagnebar”. I det gamle polutsalget, hvor gruvarbeiderene og og funksjonærer hentet sine tilmålte kvoter alkohol,  kan det arrangeres champangesmaking. De produserer også sin egen øl på Svalbard. En smaking her er å anbefale, samt få høre hvordan det er å drive et bryggeri på 78 grader nord.

Visste du at: På veggen til en av restaurantene på Svalbard henger  isbjørnskinnet til en isbjørn som ble skutt i nærheten. Isbjørnen ble servert til middag og det ene låret ble  helstekt til pianomusikk, samtidig som gjestene sang “bjørnen sover”.

Ta kontakt med Event.no for tips og skreddersøm av firmatur, jubileum eller konferanse på Svalbard.

Flere idéer